fbpx

Już niedługo w sklepach?

Mosa Meat planuje zbudować pilotażowy zakład produkcyjny, którego celem jest wprowadzenie na rynek produktu premium do 2021 roku. Firma działająca z ramienia Maastricht University zebrała 7,5 miliona euro, a jej celem jest wprowadzenie na rynek mięsa hodowlanego w ciągu trzech lat. Holenderski start-up, Mosa Meat w 2013 roku zaprezentował pierwszy na świecie burger wołowy wyprodukowany z krowiego mięsa, a teraz zamierza rozpocząć kolejny krok w produkcji mięsa in-vitro w Europie.

 

Skąd wsparcie?

Firma uzyskała wsparcie Bell Food Group, największego szwajcarskiego producenta mięsa oraz M Ventures, korporacyjnego oddziału firmy Merck zajmującej się kapitałem wysokiego ryzyka. Dofinansowanie, które wyniosło 7,5 miliona euro, zostanie wykorzystane do opracowania kompleksowego procesu hodowli mięsa przy "znacznie niższym koszcie".

 

 

Czytaj więcej...

Informacje z branży

Mięso In Vitro rozwiązaniem przyszłości?

Już niedługo w sklepach? Mosa Meat planuje zbudować pilotażowy zakład pr...

Więcej

Bo z… butelkami nigdy nie wie się…

Bo z… butelkami nigdy nie wie się…   Wiele razy opisywałem szanse i zagrożenia zw...

Więcej

Norma ISO 22000:2005 w zakładach mięsnych

Norma ISO 22000:2005 System Zarząd...

Więcej

Reklama

Schani

Spółka SCHANI w rozumieniu biznesowym zajmuje się usługą outsourcingu pracowniczego. Dzię...

Więcej

CleanAccess

CleanAccess to nowy polski producent akcesoriów do systemów mycia w przemyśle  spożywczym. Został...

Więcej

Salmon Hygiene Polska

Firma Salmon Hygiene Polska dostarcza rozwiązania wpływające na higienę i bezpieczeństwo na obsza...

Więcej

Partnerzy

Dane teleadresowe

Ściegiennego 252

25-116 Kielce

kom: +48 692 464 838

t: +48 41 23 45 090

t: +48 41 23 45 091

w godzinach 8.00 do 16.00

info@foodjobs.pl

Skorzystaj z formularza kontaktowego

+48 692 464 838