fbpx

Narzędzie wykorzystywane przez pracowników służby zdrowia, naukowców, czy menadżerów ryzyka z sektora żywnościowego.

W ciągu ostatnich 7 lat panel naukowy EFSA ds. Dietetyki, Żywienia i Alergii (grupa NDA) wydał 32 opinie naukowe, rekomendujące referencyjne wartości spożycia (RWS) dla wody, tłuszczów, węglowodanów, błonnika pokarmowego, białka, kalorii oraz 14 witamin i 13 składników mineralnych.

Wyniki pracy panelu nad referencyjnymi wartościami spożycia składników odżywczych zostały zebrane w specjalnym wydaniu czasopisma „EFSA Journal”.

Referencyjne wartości spożycia wyznaczane przez ekspertów z EFSA to kluczowe narzędzie wykorzystywane przez pracowników służby zdrowia, naukowców, czy menadżerów ryzyka z sektora żywnościowego. Stanowią one podstawę naukową do sporządzania zaleceń dietetycznych i planów żywienia.

 

Czytaj więcej...

Informacje z branży

Ciała obce w produkcie - szczegółowa analiza 168 przypadków zanotowanych w EU w 2018 roku

Zanieczyszczenia produktów ciałami obcymi mimo ich najczęściej jednostkowego występowania w produ...

Więcej

Nowatorskie Technologie Pakowania Produktów Mięsnych

Konsekwencją dążeń do wprowadzenia coraz bardziej funkcjonalnych opakowań, dostosowanych do nowyc...

Więcej

Wynalazek z PG pozwoli wytworzyć ekologiczne produkty jednorazowego użytku

Innowacyjna kompozycja polimerowa służąca do produkcji m.in. ekologicznych sztućców jednorazowego...

Więcej

Reklama

Schani

Spółka SCHANI w rozumieniu biznesowym zajmuje się usługą outsourcingu pracowniczego. Dzię...

Więcej

CleanAccess

CleanAccess to nowy polski producent akcesoriów do systemów mycia w przemyśle  spożywczym. Został...

Więcej

Salmon Hygiene Polska

Firma Salmon Hygiene Polska dostarcza rozwiązania wpływające na higienę i bezpieczeństwo na obsza...

Więcej

Partnerzy

Dane teleadresowe

Ściegiennego 252

25-116 Kielce

kom: +48 692 464 838

t: +48 41 23 45 090

t: +48 41 23 45 091

w godzinach 8.00 do 16.00

info@foodjobs.pl

Skorzystaj z formularza kontaktowego

+48 692 464 838