fbpx

FRoSTA zakończyła rozbudowę fabryki w Bydgoszczy. Rozbudowano przestrzenie magazynowe i uruchomiono nowoczesną linię produkcyjną. Jej automatyzacja nie tylko zwiększyła wydajność, ale przede wszystkim powtarzalność kolejnych etapów procesu.

 

INWESTYCJA Z ROZMACHEM 

Realizację inwestycji rozpoczęto we wrześniu 2016 roku. Objęła ona budowę nowego obiektu administracyjno-laboratoryjnego, hali produkcyjnej o powierzchni 5500 m2 oraz przestrzeni magazynowych, która wraz z zapleczem osiągnęła powierzchnię 2000 m2

 

PEŁNA AUTOMATYZACJA 

Nowo powstała linia pakowania jest w pełni zautomatyzowana. Gotowy produkt jest zamykany i sprawdzany pod kątem spełnienia norm jakościowych. Paleta z wyrobem gotowym przygotowywana jest na stanowisku automatycznym, skąd odbierana jest bezzałogowym wózkiem do transportu wewnętrznego na terenie hali

 

6 ROBOTÓW, 6 TON NA GODZINĘ 

Za pakowanie produktów odpowiedzialne są roboty. Przy pełnej wydajności, wynoszącej 6 ton na godzinę, sześć robotów typu delta umieszcza zamrożony produkt w opakowaniu jednostkowym. Kontrolą pracy sekcji robotów kieruje system wizyjny, który wskazuje dokładne położenie każdej porcji

 

ZMIANY W TRANSPORCIE WEWNĘTRZNYM 

Rozbudowa przestrzeni magazynowych objęła zarówno stworzenie nowych, jak i powiększenie wcześniej istniejących magazynów. Uruchomienie nowej linii produkcyjnej było również okazją na dokonanie zmian w transporcie wewnętrznym zakładu. Logistyka na terenie fabryki realizowana jest przez zdalnie sterowany zespół pojazdów AGV i pozwala na transport 300 palet z surowcami i produktami gotowymi na dobę

 

 

Czytaj więcej....

 

 

Informacje z branży

DOBROWOLNE SYSTEMY ZNAKOWANIA WARTOŚCIĄ ODŻYWCZĄ W EUROPIE - CZĘŚĆ III: DZIAŁANIA FIRM I OCZEKIWANIA KONSUMENTÓW

Pięć największych firm spożywczych na świecie zarzuciło prace nad nowym systemem znakowania żywno...

Więcej

O CZYM MYŚLĄ KONSUMENCI, KIEDY MÓWIĄ O ŻYWNOŚCI ZE ZRÓWNOWAŻONEJ PRODUKCJI?

Według najnowszego raportu „Badanie żywności i zdrowia 2019” Międzynarodowej Rady Informacji o Ży...

Więcej

Kultury starterowe - postęp w technologii przetwarzania żywności

W produkcji żywności coraz częściej wykorzystywane są kultury bakteryjne z dodatkiem kwasu mlekow...

Więcej

Reklama

Schani

Spółka SCHANI w rozumieniu biznesowym zajmuje się usługą outsourcingu pracowniczego. Dzię...

Więcej

CleanAccess

CleanAccess to nowy polski producent akcesoriów do systemów mycia w przemyśle  spożywczym. Został...

Więcej

Salmon Hygiene Polska

Firma Salmon Hygiene Polska dostarcza rozwiązania wpływające na higienę i bezpieczeństwo na obsza...

Więcej

Partnerzy

Dane teleadresowe

Ściegiennego 252

25-116 Kielce

kom: +48 692 464 838

t: +48 41 23 45 090

t: +48 41 23 45 091

w godzinach 8.00 do 16.00

info@foodjobs.pl

Skorzystaj z formularza kontaktowego

+48 692 464 838