ZADANIA:
• Odpowiedzialność za tworzenie oraz uaktualnianie dokumentacji Działu R&D
• Odpowiedzialność za testowanie i dobór nowych surowców
• Kontakt z dostawcami oraz zamawianie nowych surowców w celach testowych
• Nadzór nad opracowywaniem receptur nowych produktów, półproduktów oraz zmianami receptur produktów będących w portfolio firmy
• Nadzór oraz współpracą podczas tworzenia prototypów nowych produktów
• Dobór opakowań dla produktów
• Nadzór nad wykonywaniem badań przechowalniczych prób
• Tworzenie kalkulacji kosztowych gotowych produktów
• Nadzór nad przeprowadzaniem prób technologicznych bezpośrednio na produkcji
• Organizowanie i przeprowadzanie ocen sensorycznych
• Organizowanie i przeprowadzanie degustacji oraz inspiracji kulinarnych
• Nadzór nad przygotowywaniem wzorcowych prób dla klientów
• Przygotowywanie wstępnej specyfikacji gotowego wyrobu
• Opracowywanie dokumentacji dla nowych produktów
• Wyznaczanie nowych kierunków rozwoju
• Przestrzeganie zasad, zgodnie z dokumentacją systemu jakości
• Współpraca z innymi działami firmy w celu płynnego prowadzenia projektów
OCZEKIWANIA:
• Wykształcenie wyższe – Technologia Żywności lub pokrewne
• Minimum 5 lat doświadczenia na stanowisku Technologa R&D w przemyśle spożywczym (produkcja dań gotowych, fresh, ultrafresh)
• Znajomość języka angielskiego na poziomie umożliwiającym swobodną komunikację
• Znajomość systemu HACCP
• Umiejętność tworzenia nowych potraw, receptur
• Znajomość zasad doboru dodatków technologicznych
• Umiejętność zarządzania zespołem i delegowania zadań
• Umiejętność rozwiązywania problemów
• Odporność na stres
OFERUJEMY:
• Ciekawe i pełne wyzwań stanowisko pracy
• Stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę
• Możliwość dalszego rozwoju zawodowego